MenAsWell onthult met trots de 'Queer Consent Podcast'

Een essentiële podcastserie over seksueel geweld en consent

Gehost door Thomas Garrod-Pullar, oprichter en directeur van MenAsWell, belicht deze boeiende Engelstalige podcast diverse aspecten van seksueel geweld, consent en activisme binnen de LGBTQIA+ gemeenschap. De Queer Consent Podcast biedt daarmee een diepgaande en inclusieve kijk op belangrijke maar niet veel besproken kwesties, waarbij het belang van consent in alle facetten van het leven wordt belicht. We nodigen je uit om te luisteren en de verhalen van inspirerende gasten te delen. De eerste aflevering wordt op maandag 22 januari gelanceerd, en we kijken ernaar uit om deze belangrijke dialoog met jullie te delen.

“When designing this podcast, I wanted the audience to learn my own journey of sexual violence, the journey I’ve been on since; setting up MenAsWell, and the inspirational people I’ve met who have allied themselves to the work we’re doing within the community. In order for our community to build a safe, consensual environment, we need a discussion in which everyone is heard. Join me as we explore the topic of consent with some of those key voices.”

- Thomas Garrod-Pullar, oprichter en directeur van MenAsWell

Episodes:

  1. Getting started 

Nina Sierig (Co-founder MenAsWell, beleidsmedewerker bij The Safe Space Club)

Sara Dekker (Directeur The Safe Space Club)

Met speciale gast: Marko Mihailović (Voormalig directeur Belgrade Pride / Europride Belgrade 2022)

  1. Sharing your story

Tessel ten Zweege (Auteur en TV-journalist)

Jeffrey Dral (Auteur van het young adult boek 'Liegen Zul Je')

  1. From Chemsex to Queer & Sober

Michael O’Dea (National Chemsex Coordinator bij Terrance Higgins Trust UK)

Leon Knops (Coach, Trainer and chemsex-expert, Mainline)

Speciale gast: Jeroen van Zanten (Queer and Sober)

  1. Trans, intersex and intersectionality

Tijn de Jong (Trans activist)

Sharan Bala (Intersex Activist)

  1. Meet the Professionals

Iva Bicanic (Directeur Centrum Seksueel Geweld)

Willy van Berlo (Programme Manager, Sexual Violence, Rutgers)

Joey Woudstra (Verpleegkundige, GGD Amsterdam)

  1. Next steps: Building Safer Safe Spaces

Haroon Ali (Auteur en journalist)

Tieneke Sumter (National Manager COC NL)

Kris vd Veen (Gemeenteraadslid, GL Amsterdam)

Meer informatie over de gasten:

Sara Dekker:

Als directeur van The Safe Space Club strijd Sara Dekker wereldwijd tegen seksueel geweld. Haar inzet reikt tot aan de Verenigde Naties in New York, waar ze sprak over de uitdagingen waarmee vrouwen en minderheidsgroepen worden geconfronteerd. Haar persoonlijke ervaring met kindermisbruik inspireerde haar tot het oprichten van The Safe Space Club, waar ze samenwerkt met een vrouwelijke imam om schaamte onder moslimvrouwen te verminderen.

Nina Sierig

Als medeoprichter van MenAsWell en beleidsmedewerker bij The Safe Space Club zet Nina Sierig zich al jarenlang in voor de erkenning van mannen als slachtoffers van seksueel geweld.

Jeffrey Dral

Als auteur van het boek 'Liegen Zul Je’, dat wordt gelezen door young adults (16+) en volwassenen, deelt Jeffrey Dral zijn aangrijpende verhaal over seksueel misbruik door twee daders, dat plaatsvond gedurende zijn zestiende levensjaar. Met zijn stem belicht hij niet alleen de noodzaak van erkenning voor mannelijke slachtoffers, maar ook het belang van open communicatie over moeilijke onderwerpen. Hiermee inspireert hij zowel LGBTQIA+ers als mensen buiten de community.

Tessel ten Zweege

Als auteur van de boeken ‘Dat zou jij nooit toelaten’, ‘Voorbij de verbijstering’ en ‘Femicide: tot de dood ons scheidt’, maakt Tessel ten Zweege veel lezers bekend met onderwerpen als partnergeweld en de kruispunten van biseksualiteit. Tessel biedt niet alleen een stem aan zij die verstikt worden door stilte, maar doorbreekt ook taboes en bevordert inclusiviteit middels haar moedige verhalen.

Michael O’Dea en Leon Knops

Als coördinatoren van het chemsex-programma bij Terrance Higgins Trust, richten Michael O’Dea en Leon Knops zich met bijzondere toewijding op de complexe vraagstukken rond chemsex, met een specifieke focus op het bevorderen van een gezonde en sobere levensstijl binnen de queer-gemeenschap.

Tijn de Jong

Als toonaangevende trans-activist in Nederland, leidt Tijn de Jong in de strijd voor transgenderrechten en -zichtbaarheid. Hen vergroot het bewustzijn over de uitdagingen van de transgemeenschap en draagt actief bij aan een meer inclusieve samenleving binnen de Nederlandse LGBTQIA+ gemeenschap.

Willy van Berlo

Als Program Manager bij Rutgers, speelt Willy van Berlo een cruciale rol in het aanpakken van seksueel geweld. Haar inzet en leiderschap dragen bij aan het creëren van bewustzijn en het bevorderen van preventie binnen Rutgers en daarbuiten.

Iva Bicanic

Als directeur van het Centrum Seksueel Geweld, zet Iva Bicanic zich persoonlijk in voor slachtoffers van seksueel geweld. Haar inspanningen hebben bijgedragen aan het creëren van een omgeving waarin diverse slachtoffers van seksueel geweld worden erkend en ondersteund.

Kris van de Veen

Als gemeenteraadslid voor Groen Links Amsterdam, deelt Kris van de Veen zijn perspectief op suïcidaliteit binnen de LGBTQIA+ gemeenschap. Zijn betrokkenheid en openheid dragen bij aan cruciale gesprekken over mentale gezondheid en welzijn.

Joey Woudstra

Als verpleegkundige bij GGD Amsterdam, pleit Joey Woudstra actief voor bewustwording omtrent consent binnen de organisatie. Met zijn inzet draagt hij bij aan een cultuur van respect en bewustzijn rondom toestemmingsvraagstukken binnen de gezondheidszorg.

Haroon Ali

Als journalist en auteur van 'Spectrum', onderzoekt Haroon Ali diversiteit in de LGBTQIA+ gemeenschap, met inbegrip van belangrijke thema's zoals seksueel geweld. Zijn werk draagt bij aan een dieper begrip en bewustwording van de uitdagingen waarmee verschillende individuen binnen de gemeenschap worden geconfronteerd.

Marko Mihailović

Als voormalig directeur van Belgrade Pride, is Marko Mihailović een pionier in queer activisme. Zijn leiderschap bij Belgrade Pride heeft bijgedragen aan de vooruitgang en zichtbaarheid van de LGBTQIA+ gemeenschap, waarmee hij een blijvende impact heeft achtergelaten.

Tieneke Sumter

Als National Manager bij COC NL, zet Tieneke Sumter haar expertise in om de belangen van de LGBTQIA+ gemeenschap te behartigen. Haar activisme weerspiegelt een diepgaand begrip van de diverse uitdagingen waarmee deze gemeenschap wordt geconfronteerd, zowel in Nederland als in Suriname. Haar intersectionele perspectief brengt een waardevolle dimensie in de strijd voor gelijke rechten, en haar leiderschap belooft een blijvende impact te hebben op de LGBTQIA+ community.

Meer informatie over MenAsWell: 

Menaswell is een Nederlandse stichting die zich inzet tegen seksueel geweld tegen mannen, trans en non-binaire mensen. Wij streven ernaar de barrières voor steun aan mannen na seksueel geweld te overbruggen en tegelijkertijd het bewustzijn en de zichtbaarheid van mannelijke slachtoffers te vergroten.

//////////////////////


Noot voor de redactie

Voor meer informatie: Thomas Garrod-Pullar, oprichter en directeur van MenAsWell

info@menaswell.nl

Logo’s en afbeeldingen ter aanvulling kunnen hier worden gedownload. Wachtwoord: QCPodcast

Next
Next

Community workshops the hague